Woodtailor Blog - Mobilă pentru living – ce stil ți se potrivește?
  • Acasa
  • Blog
  • Woodtailor Blog - Mobilă pentru living – ce stil ți se potrivește?
Woodtailor Blog - Mobilă pentru living – ce stil ți se potrivește?

Momentele în care trebuie să alegi piesele de mobilier pentru living îți poate da multe bătăi de cap, mai ales dacă nu ai identificat încă stilul cel mai potrivit pentru casa ta. Tendințele anului în curs, dar care se vor potrivi de minune și în 2019, spun că în top se situează stilurile Industrial, Nautic, Retro și Scandinav. Deși par că se aseamănă destul de mult sunt, totuși, foarte diferite. Din acest motiv, le vom descrie pe fiecare în parte, iar la final sigur vei ști ce anume să alegi. Primul de pe lista noastră este stilul Industrial. Ca un scurt istoric, el a apărut la începutul secolului XXI în urma dorinței designerilor de a da viață spațiilor dezafectate, precum fabrici, case abandonate, depozite și multe altele. Datorită rezultatelor senzaționale, a început să prindă contur și să fie din ce în ce mai căutat. Cu alte cuvinte, piesele de mobilier sunt, în general, create prin reinterpretare. Spre exemplu, scaunele pot fi confecționate din țevi, iar pentru canapea și fotolii poți opta pentru piele zgâriată ori chiar pentru catifea – un element modernist, dar care se îmbină perfect cu stilul Industrial. Măsuțele pot fi realizate din butuci sau părți de lemn neșlefuite sau nefinisate. Piesele de rezistență care completează decorul sunt reprezentate de lămpile atârnate în punctele strategice ale camerei. Foarte important este ca lumina acestora să fie una caldă, pentru că stilul exact asta vrea să exprime – căldură și atmosferă primitoare.

Al doilea stil despre care vorbim este cel Nautic. Probabil că vă duce cu gândul la albastru și chiar așa și este. Dar pentru a nu aglomera aspectul final al living-ului, el trebuie combinat cu albul, tocmai pentru a conferi ideea de prospețime și puritate, în același timp. Acest stil este perfect pentru cei care își doresc un spațiu creativ, în care să îți poți găsi liniștea și calmul, totodată. Spre exemplu, poți opta pentru o canapea într-o nuanță de alb-murdar ori gri foarte deschis, alături de care să așezi câteva fotolii de mici dimensiuni în culori de albastru (indiferent de nuanța aleasă). În ceea ce privește mobila propriu-zisă, alege modele în două culori, tot de alb/gri cu albastru marin. Pentru ca decorul final să fie unul primitor și pentru a conferi puțină căldură, alege să adaugi și câteva elemente de decor în nuanțe de maro.

Cel de-al treilea stil se numește Retro și cred că mulți dintre voi știți la ce se referă. Atenție, totuși, să nu faceți confuzia cu mobila veche, a bunicii. Acest stil este unul foarte colorat, realizat în nuanțe vii. Așadar, ai libertatea de a alege mai multe culori, precum galben, verde, portocaliu și roșu, lângă care să pui și puțin alb. Trebuie doar să ții cont de cum le îmbini între ele, pentru ca aspectul din final să nu fie unul obositor. Foarte urmărite sunt și elementele florale ori geometrice.

Ultimul stil, dar nu și cel din urmă, este stilul Scandinav, care deși te duce cu gândul la „rece”, să știi că nu este deloc așa cum pare. Se aseamănă într-o proporție destul de mare cu cel modernist, datorită elementelor specifice. Dar el, de fapt, se caracterizează prin minimalism și simplitate, bazându-se pe culori calde și neutre. Stilul Scandinav presupune un număr redus al pieselor de mobilier și linii precise, care dau impresia de eleganță.