Woodtailor Blog - Cum să amenajezi corect un dormitor
  • Acasa
  • Blog
  • Woodtailor Blog - Cum să amenajezi corect un dormitor
Woodtailor Blog - Cum să amenajezi corect un dormitor

Dormitorul este, după cum spun designerii de interior, partea de noaptea a unei case. Și pentru că odihna este foarte importantă pentru fiecare dintre noi, trebuie acordată o atenție deosebită la partea ce ține de amenajare. În rândurile ce urmează, vei avea parte de unele dintre cele mai utile sfaturi și idei, prin intermediul cărora vei ajunge să ai camera mult visată! Primul pas constă în alegerea culorii (sau culorilor) pentru zugrăvirea pereților. Specialiștii sunt de părere că trebuie să ții cont, în primul rând, de proporția luminii naturale care intră în cameră și, implicit, de orientarea pe care aceasta o are. În cazul în care vrei ca utilitatea dormitorului să se axeze strict pe odihnă, atunci optează pentru culori mai închise, care creează impresia de întuneric. Dacă visul tău este reprezentat de un dormitor seren și relaxant, înseamnă că nuanțele potrivite sunt cele neutre (maro, verde pal, wenge, alb, roz pal, ivoire etc.). Iar dacă amenajezi camera copilului tău, te sfătuim să alegi culori, precum violet sau albastru, despre care se spune că stimulează creativitatea.

De asemenea, și în acest caz poți opta pentru nuanțe deschise și piese de mobilier viu colorate.

Al doilea pas se referă la amenajarea dormitorului în funcție de formă și, eventual, dimensiuni. Când locuiești într-un apartament destul de mic din punctul de vedere al metrilor pătrați, este indicat să te orientezi către ferestre largi, culori foarte deschise (atât pentru pereți, cât și pentru piesele de mobilier), dar și către o draperie care să fie în ton cu restul camerei.

Dormitoarele matrimoniale sunt, de regulă, mai spațioase, așa că îți este permis să alegi un pat de tip king size, noptiere și dulapuri mai voluminoase, dar tot în nuanțe deschise.

Camera situată la mansardă cred că este visul oricui, date fiind forma specială și proporția mare de lumină naturală de care are parte. Aici alege un pat nu foarte înalt și alte fotolii mici și pufoase, pentru că, în acest caz, este vorba mai mult despre confort, și nu despre funcționalitate.

Ultimul pas, dar nu cel din urmă, este reprezentat de alegerea elementelor de decor, menită să personalizeze dormitorul. Dacă vorbim despre camera copilului, atunci sunt „obligatorii” jucăriile, care însuflețesc atmosfera. Cărțile, de asemenea, trebuie să se regăsească în imaginea dormitorului, așa că nu ezita să optezi pentru biblioteci cât mai creative, nu neapărat pentru cele clasice pe care le știm cu toții. Veiozele, lustrele și perdelele (draperiile) trebuie să fie prezente și, în același timp, în concordanță între ele, pentru a crea impresia de echilibru.